Transferi Üzerine #1 Dorukhan Toköz



Spor Toto Süper Lig'in 2017-18 sezonunu istemediğimiz bir sıralamada bitirsek dahi önümüzdeki sezon yapılanmasına erkenden başlamak adına ilk transferimizi tanıtma ihtiyacı duydum.

Genel Profil

21 Mayıs 1996 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gelen ve doğduğu şehrin takımında forma giymeye başlayan Dorukhan 2016-17 sezonunun başında A Takım'a çıkarak hünerlerini göstermeye başladı. 16-17 sezonunda toplam 24 resmi maça çıkma fırsatı bulan Dorukhan Toköz, bu süre zarfında da Milli Takımımızın alt yaş gruplarında forma giyerek kalitesini konuşturmayı başardı. Eskişehirspor'un mali olarak sıkıntılı bir dönemde olması ve altyapıdaki oyuncularına önem vermesiyle birlikte 2017-18 sezonu onun için de bir çıkış noktası oldu. Eskişehirspor formasıyla kariyerinin en verimli dönemini de bitirdiğimiz sezon içerisinde geçirdi.
Toplam 32 Spor Toto 1. Lig maçına çıkarken 1 gol-9 asist yaptı ve 2805 dakika sahada kaldı.

Nasıl bir oyuncu?

Spor Toto 1. Lig'i takip edenlerinizin dikkatini çekmiştir. Savunma hattı ile orta saha kurgusunun tam ortasında köprü görevi kuran fakat ilk opsiyonu hücum üzerine kurulu olan bir oyuncu olarak tanımlayabilirim ben. Beşiktaş futbol takımının içinde özellikle merkez orta saha mevkisinde kaleye şut atmaktan çekinen oyuncular var. Dorukhan buradaki açlığı kapatabilir zira kalçadan çıkardığı etkili şutları var ayrıca fuleli adımlarıyla savunma arkasına ok gibi fırlayan koşularını da es geçmemek gerekiyor. Ön alan presinde fiziksel koordinasyon ve uzun adım boyuyla baskı unsurunu iyi yapıp, top çalabiliyor. Ek olarak atakların devamlılığını da sağlayarak baskıyı devam ettiriyor.
Oyunun hücum kısmında takımımızla antrenmanlara çıktıktan sonra kendini daha da geliştirecektir lakin yabancı sınırının düşeceği gündemdeyken bu denli kaliteli Türk oyuncuları toplamak bence mantıklı hamlelerin başında geliyor. Ayrıca kadrodaki yaş ortalamasının düşmesi ve başarıya aç oyuncuların tekrardan takıma kazandırılması açısından da bu transferin tebrik edilmesi gerekiyor.

Şöyle örnekleyerek yazıyı sonlandırayım: Okay Yokuşlu sınıfında ancak biraz daha hücuma yönelik değerlendirilebilecek bir oyuncu olarak gösterilebilir. Okay'ın şu an alınması ne kadar zorsa Dorukhan'ın alınması bir o kadar kolay.

Beşiktaş’a hoşgeldin Dorukhan Toköz!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.